Shrub tarkoittaa hämmentävästi sekä etikkasiirappia että siitä tehtyä juomaa. Se on ihan älyttömän helppo ja herkullinen alkoholiton juoma, jonka tekee nopsasti omassa keittiössä.
Valmistuksessa meni ehkä 5 minuuttia ja toiset 5 minuuttia meni Prisman etikkahyllyllä, sillä etikat eivät ole aikaisemmin kuuluneet tämän juomamestarin kuivakaapin vakikalustoon.
Shrubilla saa myös sopivasti kädentaito- ja hifistelypisteitä, kun tuo illanistujaisiin omin kätösin kiehautettua ja pullotettua siirappia.
Tämä on myös todella edullinen mocktailvinkki! Aineksia et tarvitse kuin omenaviinietikkaa (Rainbow 1,49€), sokeria (Rainbow 0,79€) ja valitsemiasi marjoja tai hedelmiä (pakasteet käy tosi hyvin ja ne on edullisempia kuin tuoreet). Tarjoiluun vain kivennäisvettä ja jäitä.
Shrub (siirappi)
Ohjeesta tulee n. 2 desiä valmista siirappia, joka riittää makeanhimosta riippuen 6–10 juomaan.
Ainekset:
- 1 dl omenaviinietikkaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl marjoja/hedelmiä (pakaste tai tuore)
Ohje:
- Kiehauta omenaviinietikka kattilassa
- Lisää sokeri ja vadelmat. Sekoita.
- Anna siirapin kiehua 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
- Siivilöi siemenet pois.
- Jäähdytä ja säilytä jäähtynyt shrub-siirappi jääkaapissa.
Shrub (juoma)
Ainekset:
- Valmista shrub-siirappia
- Kivennäisvettä
- Jäitä
Ohje:
- Laita lasiin 1–3 rkl shrub-siirappia.
- Lisää päälle jäitä ja n. 1 dl kivennäisvettä.
- Koristele tuoreilla vadelmilla.
- Sekoita ja nauti!