Marraskuun mocktail: Vadelma-shrub

Shrub tarkoittaa hämmentävästi sekä etikkasiirappia että siitä tehtyä juomaa. Se on ihan älyttömän helppo ja herkullinen alkoholiton juoma, jonka tekee nopsasti omassa keittiössä.

Valmistuksessa meni ehkä 5 minuuttia ja toiset 5 minuuttia meni Prisman etikkahyllyllä, sillä etikat eivät ole aikaisemmin kuuluneet tämän juomamestarin kuivakaapin vakikalustoon.

 

Shrubilla saa myös sopivasti kädentaito- ja hifistelypisteitä, kun tuo illanistujaisiin omin kätösin kiehautettua ja pullotettua siirappia.

 

Tämä on myös todella edullinen mocktailvinkki! Aineksia et tarvitse kuin omenaviinietikkaa (Rainbow 1,49€), sokeria (Rainbow 0,79€) ja valitsemiasi marjoja tai hedelmiä (pakasteet käy tosi hyvin ja ne on edullisempia kuin tuoreet). Tarjoiluun vain kivennäisvettä ja jäitä.

 

Shrub (siirappi)

 

Ohjeesta tulee n. 2 desiä valmista siirappia, joka riittää makeanhimosta riippuen 6–10 juomaan.

Ainekset:

  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl marjoja/hedelmiä (pakaste tai tuore)

Ohje:

  1. Kiehauta omenaviinietikka kattilassa
  2. Lisää sokeri ja vadelmat. Sekoita.
  3. Anna siirapin kiehua 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
  4. Siivilöi siemenet pois.
  5. Jäähdytä ja säilytä jäähtynyt shrub-siirappi jääkaapissa.

Shrub (juoma)

 

Ainekset:

  • Valmista shrub-siirappia
  • Kivennäisvettä
  • Jäitä

 

Ohje:

  1. Laita lasiin 1–3 rkl shrub-siirappia.
  2. Lisää päälle jäitä ja n. 1 dl kivennäisvettä.
  3. Koristele tuoreilla vadelmilla.
  4. Sekoita ja nauti!

Ota yhteyttä!