Marraskuun mocktail: Roti 75

Kaupallinen yhteistyö: Viinimaa

 

Juhlava mocktail vuoden kiivaimpaan juhlakauteen

 

Monia saattaa jännittää, miten selvitä ensimmäisestä pikkujoulukaudesta selvänä. Ja saa jännittää! Jos on aina tottunut osallistumaan pikkujouluihin ja muihin loppuvuoden kinkereihin skumppalasi kourassa, voi ensimmäiset juhlat olla uudenlainen oppimiskokemus.  

 

Mitä jos joku kysyy, miksi en juo? Mitä jos minulla on tylsää? Mitä jos alkaa väsyttää ajoissa?

 

Meidän kolme tärkeintä vinkkiä tulee tässä:

 

 1. Lähde ennakkoluulottomasti kokeilemaan selvänä juhlimista. Saatat yllättyä, kun rohkeus ja sosiaalisuus kumpuaakin sinusta itsestäsi. 
 2. Voit painua pehkuihin juuri silloin, kun sinua huvittaa. Varaa itsellesi jotain hyvää yösnäkiä ja fiilistele sitä, että uskalsit käydä pyörähtämässä juhlissa.
 3. Juo hyviä alkoholittomia juomia. Vaikka selvänä juhlitaankin, vesilinjalla ei tarvitse pysytellä.

 

Alkoholittoman mocktailin tekotarpeet. Roti G -pullo, alkoholiton kuohuviini ja sitruunoita.

 

 

Alkoholittomissa mocktaileissa on rutkasti valinnanvaraa

 

Nykyään on rutkasti valinnanvaraa alkoholittomissa juomissa ja erilaisissa mocktaileissa. Roti G 0,5 % on kohtalaisen uusi ilmestys alkoholittomien tisleiden joukossa. Juoma lupaa vahvaa hauskanpidon makua – ja sen se lunastaa herkullisiin mocktaileihin sujahtavana raaka-aineena! 

 

Katajanmarjalta maistuva tisle on suomalaista käsityötä Rajamäen Tislaamolta. Tislausprosessi on tismalleen sama kuin muissakin Tislaamolla tuotettavissa väkevissä, mutta näistä poiketen vahvaa on ainoastaan maku. 

 

Kuvassa ihminen juo mocktailia kuohuviinilasista. Kuvan etualalla on Roti G -pullo.

 

Roti G sisältää alkoholia 0,5 %, mikä laimenee entisestään mocktailiin sekotettuna. Jos tarjoat tätä herkkuna omissa juhlissasi, huomioithan pienen alkoholimäärän. 

 

Kokeilimme ranskalaiseen klassikko-cocktailiin French 75 viittaavaa Roti 75 -mocktailia. Tämä hienostunut mocktail syntyi hujauksessa ja se maistuu aivan juhlakaudelta! 

 

Mocktail-resepti

 

 • 20 ml ROTI G 0,5%

 • 20 ml sitruunamehu

 • 15 ml sokeriliemi*

 • Alkoholiton kuohuviini (esimerkiksi Codorniu Zero Alcohol Free)

 

*Sokeriliemen kiehautat nopeasti kattilassa. Laita ½ vettä ja ½ sokeria. Kiehauta vesi ja anna sokerin sulaa joukkoon. Jäähdytä ennen mocktailiin sekottamista.

 

Kuvassa mocktailin tekoon aineita. Vasemmalla pienessä pullossa sokeriliemi, keskellä Roti G -pullo ja oikealla alkoholiton kuohuviini. Etualalla sitruunoita.

 

Mocktailin valmistus

 

 1. Mittaa kaikki muut ainekset paitsi kuohuviini sheikkeriin tai mihin tahansa kannelliseen rasiaan. Ravista jäiden kanssa. Tai voit sekoittaa koko juoman suoraan lasiin, jolloin ei tarvitse pelata sheikkailujen kanssa. 
 2. Siivilöi juoma kuohuviinilasiin ja kaada alkoholiton kuohuviini perään.
 3. Sekoita varovasti.
 4. Koristele esimerkiksi sitruunan kuorella, sitruunamelissalla tai syötävillä kukilla.

 

Vinkki: Hifistelijä jäähdyttää kuohuviinilasit ennen juoman tarjoilua. Laita lasin sisään muutama jääpala tai talvella vaihtoehtoisesti voit viedä lasit ulos. 

 

Kokeile Roti 75 -mocktailia omissa juhlissasi tai vinkkaa vaikka firman pikkujouluihin yhdeksi tarjottavaksi.  Hauskaa pikkujoulukauden odotusta!

 

Ota yhteyttä!