Sober Furious Juhannus
23.–24.6.2023 ääniwalli, helsinki

ESIINTYJÄT

23.–24.6.2023, ääniwalli, helsinki

PERJANTAI

Isaac Sene

Siilijärveltä ponnistava Isaac Sene on monilahjakas artisti/lauluntekijä. Isaac Senen musiikki on modernia soul-vivahteista poppia, jolla voidaan myös kuulla vaikutteita jazz-musiikista. Isaac Sene avaa musiikissaan päivittäisiä tuntojaan sekä tarinoita omasta elämästään ja ympäriltään. Realistisiin teksteihin sekoittuvat kuitenkin luontevasti myös mielikuvituksesta syntyvät maailmat ja tarinat.

Muuntautumiskykyinen ja ilmiömäisen karismaattinen Isaac Sene kilpaili keväällä 2022 Suomen Euroviisu-edustajuudesta Uuden musiikin kilpailussa kappaleella "Kuuma jäbä" ja nousikin kilpailun myötä koko kansan tietoisuuteen.

matriarkaatti

Matriarkaatti on rap-artistien Adikian ja Mon-Salan kollektiivi, jossa käsitellään yhteiskunnallisia epäkohtia. Feministisen rap-duon keväällä 2022 ilmestynyt debyyttialbumi “Matriarkaatti” on samanaikaisesti röyhkeä, koskettava ja kokeileva kokoelma uniikkeja bängereitä. Albumin sinkkulohkaisu “lääh” kertoo anarkistisesta hauskanpidosta. Tehokkuuden ja itsensä tarkkailun aikakaudella biisi kannustaa laiskuuteen, räävittömyyteen ja tilan ottamiseen.

MATTI8

Matti8 on aiemmin tehnyt itselleen nimeä grime-yhtye Töölön Ketterän toisena osapuolena. Nyt energisenä live-esiintyjänä tunnettu helsinkiläisartisti tekee uraa sooloartistina.

Matti8 julkaisi alkuvuodesta Ka8i-nimisen debyyttialbuminsa, jolle räppäri halusi mukaan pelkkiä bängereitä. Kaikesta päätellen artisti onnistui tavoitteessaan, sillä esimerkiksi YleX nosti paljon keskustelua herättäneen omakustannelevyn tammikuun mielenkiintoisimpien julkaisujen joukkoon.

Matti8:lla on vuosien edestä aiempaa kokemusta keikkailusta Töölön Ketterän kanssa. Tuolloin Matti8 vakuutti yleisöt niin klubeilla kuin Suomen suurimmilla festareilla, joten livetoimitus on vähintäänkin kunnossa ja sitä kannattaakin tulla todistamaan itse.

Soolokeikoillaan Matti8 keskittyy ensisijaisesti soolomateriaaliinsa, mutta artistin historiaa ei kuitenkaan unohdeta. Livesetissä on siis mahdollisuus kuulla myös muutamia valikoituja Ketterän hittejä!

nghtrdio

Nghtrdio on tummasävytteistä, progressiivista housea soittava duo, joka on syntynyt pitkän linjan muusikoiden Timo Saaren ja myös Oskr-nimellä tunnetun Oskari Ruohosen ympärille. Yhtyeen omaleimaisuus muodostuu sen tavasta sekoittaa perinteistä housea ja indietä soitetuilla instrumenteilla sekä originaaleilla vokaaleilla. Livelaulu- ja soitto on myös duon livesettien perusta.

APOLLO INVIVO

Apollo Invivo is a nu cyberpunk disco project by the figure behind DJ K=IJU. Apollo Invivo comes from the year 5085, where humanity lives in a simulated world called Dolce Vita – owned by a megacorporation named M=TATRONIC.

Apollo shares his story in song – disco and poprock. Everything you hear is produced and played by Apollo herself. Next stop: Authenti-City!! Fasten your laserbelts, they is gonna take you for a ride.

Sunset karaoke by LEMONADE KENNY

Lava on auki! Kesän räjähtävimmät karaokebileet löytyvät juhannuksena Ääniwallista, kun Darravapaa ja karaoken SM-mestari Lemonade Kenny yhdistävät voimansa! Vapauta sisäinen supertähtesi!

Jäbät & Tunteet MIRO OLSONI

Miro Olsoni on Jäbät & Tunteet -podcastin ja yhteisön hosti. Herkkä, syvällinen ja utelias jäbä, joka haluaa luoda muutosta yhteiskuntaan ja auttaa muita jakamalla omaa tarinaansa avoimesti. Hän haluaisi nähdä rakenteellisen myötätunnon lisääntyvän yhteiskunnassa. Miron workshopin teemoina ovat maskuliinisuus, alkoholikulttuuri, eskapismi ja pakeneminen, itsensä hyväksyminen, anteeksi antaminen ja vapautuminen.

WILMA TUOMINEN: Euphoric Dance

Sobermimmi Wilma Tuomisen Euphoric Dance -workshop avaa keskustelu siitä miten tanssimisella ja liikkeellä voi löytää yhteyden itseensä ja saavuttaa euforisen tilan ilman, että meidän tarvitsisi olla minkään päihteen(/tai alkoholin) vaikutuksen alaisena. Workshop jatkuu tanssiosuudella, jossa tärkeintä on fiilistellä ja pitää hauskaa, jotta samalla energialla voi jatkaa Sober Furious -festareiden toiseen päivään.

23.–24.6.2023, ääniwalli, helsinki

LAUANTAI

F

F on Emma-palkittu rap/r’n’b-artisti, jonka kolmas albumi Jos ilmestyi keväällä 2022. Artisti kuvailee kokonaisuutta tähän astisista julkaisuistaan kevyimmäksi ja toiveikkaimmaksi, vaikka temaattisesti albumi kiertyykin luopumisen ympärille. Räppärinä tunnettu tekijä sukeltaa Jos -albumilla syvälle r’n’b-ilmaisuun, pyrkien törmäyttämään lapsuuden suosikkigenreään ja millenium-estetiikkaa tämän päivän soundien kanssa.

DJ HAPAN KORPPU

DJ hapan korppu on Sober Furious -klubin resident dj, joka pistää juhannusfestarit pakettiin tiukalla jumpalla. ”Hapis” tunnetaan paitsi rakkaudestaan oranssiin, myös monipuolisuudestaan miksata drum'n'bassia milloin mihinkin genreen housesta suomirokkiin.

LATOMAFIA

Uusi nimi suomalaisen elektronisen musiikin kentillä, mutta kokeneet tekijät sen takana. Kuopiolainen DJ/Tuottaja-duo LATOMAFIA (Steezy Joe & LIKETHAT) tuo energisen lavaesiintymisen, yleisökontrollin, ja hauskanpidon täyteisen shown. Tyylilajista tyylilajiin, duon esiintymisissä ei näy rajoja. Puhdasta energiaa, all night long. #LATOSZN

KAS KAN

Kas Kan on oululaislähtöinen elektronisen musiikin tekijä. Cinemaattista äänimaailmaa tukee artistin herkkä laulanta, joka sitoo eri genret yhdeksi kokonaisuudeksi.

Kas Kan on julkaissut debyyttialbumin UN/TA vuonna 2019. Keväällä 2023 hän julkaisee uutta musiikkia. Esiintyessään Kas Kan kanavoi maailmaansa syntetisaattoreiden, samplereiden ja äänensä kautta.

GANZE

GANZE eli Ganze Mutabazi soittaa levyjä ja tuottaa Jyväskylässä klubeja nimeltä Laspace ja Mash club. GANZEN soundit koostuu laajasti eri genreistä, kuten rap- ja hip hop, amapiano, house, R&B, afrobeat ja dancehallista. GANZE on aiemmin nähty soittamassa mm. 2022 Blockfestin jatkoilla, 2022 Mellakka Festivalin jatkoilla, sekä Seinäjoen Hip Hop -festareilla.

FROM THE BLOCK COLLECTIVE

From The Block Collective on kahden vaasalaissyntyisen tanssitaiteilijan ja DJ:n Melissa Şimşek-Linsan ja Emmi Hahdon perustama kollektiivi, joka painottaa musiikkigenrejen diversiteettiä, liikkeen vapautta ja monitateellista yhteentulemista. DJ Sister E ja Dj Şimşek tanssittavat jengiä illan aikana mm. Amapianon, afrobeatsien, middle eastern tunesien ja latin musiikin tahtiin.

F.T.B.-collective järjestää ennen virallista DJ-settiänsä tanssiworkshopin, jossa pääset purkamaan jännitystä liittyen selvänä tanssimiseen ja pitämään hauskaa yhteisöllisessä meiningissä!

Sunset karaoke by LEMONADE KENNY​

Lava on auki! Kesän räjähtävimmät karaokebileet löytyvät juhannuksena Ääniwallista, kun Darravapaa ja karaoken SM-mestari Lemonade Kenny yhdistävät voimansa! Vapauta sisäinen supertähtesi!

LIput

Early bird -hinnat voimassa 21.5. asti. Osta lippusi ennen kuin hinnat nousevat.

Ota yhteyttä

Kysyttävää festareista? Killeri yhteistyöidea? Sponsoriksi tapahtumaan?

info@soberfurious.fi

Myynti/yhteistyöt
Katri Ylinen
044 987 1966
info@soberfurious.fi

Media
Laura Wathén
050 409 1383
info@soberfurious.fi

Sober Furious ihmisiä juhlimassa selvin päin Ääniwallissa Helsingissä 5.1.2023