Tammikuun mocktail: Kombucha & Tonic

Kaupallinen yhteistyö: The Good Guys Kombucha

 

Tiesitkö, että kombucha toimii todella hyvin helpon boolin ja mocktailin pohjana?

 

Me ei tiedetty, ennen kuin The Good Guys lähetti meille ohjevihkon, josta löytyi aivan törkeen hyvin kuratoituja mocktail-ohjeita! Ohjevihkon voit ladata Good Guys Kombuchan nettisivuilta ilmaiseksi.

 

Tipattoman tammikuun kunniaksi nämä heitettiin testiin samantien. Joten jos oot miettinyt, että mitä tarjoilla sille sober curious -kaverillesi tai kaipaat holittomia tarjoiluideoita tipattoman tammikuun illanistujaisiin, niin tässä olisi!

 

Lisäksi meitä ilahduttaa, että näitä mocktail-reseptejä varten ei tarvitse koluta kymmentä kauppaa läpi, vaan kaikki raaka-aineet löytyvät ihan peruslähikaupasta. Jos inspiroidut kombuchadrinksuista, niin meillä on sulle hyviä uutisia:

 

Alennuskoodilla Darravapaa10 saat 10 % alennuksen kaikista The Good Guys Kombuchan verkkokaupan kombuchoista ja kombuchan valmistustuotteista 31.3. saakka! Off you go ja kombuchat fermentoitumaan!

 

Mutta nyt siis itse herkulliseen mocktail-reseptiin, joka on nimikoitunut Darravapaa Kombucha & Toniciksi.

 

Helppo kombucha-mocktail

 

Ohje helppoon kombucha-mocktailiin

 

Laura pyöräytteli ensimmäisen testiversion ohjeella. Tässä plussat ja miinukset:

 

Plussaa:
+ Helppo ja hyvä mocktail-ohje
+ Lasiin tehtäessä ainesten mittaus onnistui suurpiirteisesti
+ Maistui herkulta!

 

Miinusta:
– Rosmariinia oli yllättävän hankala murskata käsissä, koska jos haluaa enemmän yrtin makua kärsii samalla esillepano oksan muhjuuntuessa. Tätä harjoitellaan seuraavaan!

 

Kombucha & Tonic -mocktailin tekoon tarvittavat ainesosat
Kombucha & Tonic -mocktailiin tarvittavat ainesosat löytyvät helposti lähikaupasta

 

Tiesitkö, että kombuchat eivät ole kokonaan alkoholittomia?

 

Tähän on tärkeää kiinnittää huomiota jos olet raskaana, allerginen alkoholille tai haluat muuten vaalia täyttä 0,0 % linjaa. Kombucha ei siis myöskään ole lasten juoma, vaan sopii selkeästi aikuisempaan makuun.

 

Kombuchassa ei ole alkoholia päihdyttävästi, mutta käymisprosessin myötä osa sokerista muuttuu alkoholiksi ja alkoholi edelleen etikaksi. Pieniä määriä luonnollisesti muodostunutta alkoholia kuitenkin jää kombuchaan. The Good Guysien kombuchoissa on yleensä alle 0,5 % jäännösalkoholia, mutta varman päälle pelataksemme voimme sanoa, että alkoholi jää alle yhden prosentin pullotettaessa. Suomen alkoholilainsäädännön mukaan kombuchat nähdään alkoholittomina, vaikka tarkempi termi varmaan olisi hyvin vähäalkoholinen.

 

Joka tapauksessa The Good Guysit eivät valmista ollenkaan päihdyttäviä tuotteita, vaan haluavat tuoda esille mielenkiintoisia juomavaihtoehtoja ilman päihdyttävää vaikutusta ja kannustaa ihmisiä päihteettömään yhdessäoloon. Olemme faneja!

 

Muita asioita, joita olemme oppineet kombuchasta:

 

1. Laura oppi kombuchan eläväisyydestä kantapään kautta. Kombuchat sisältävät pieniä määriä kasvustoa, joka jatkaa käymisprosessia myös pullotuksen jälkeen. Eräiden vappujuhlien jälkeen muutama kombucha-pullo oli jäänyt kangaskassin pohjalle eteiseen. Toukokuun lopulla Laura muisti ne – mutta kas, toinen pulloista oli räjähtänyt kassiin ja toinen räsähti rikki lavuaarissa. Älä siis jätä kombuchaa huoneenlämpöön ellet halua kotitekoisia molotovincocktaileja!

 

2. Katri yritti joskus itse valmistaa kombuchaa useampaankin otteeseen, mutta kombuchasieni, eli scoby, unohtui toistuvasti völjyämään keittiön kaappin takaosaan. Kun asunnossa alkoi haista etikka häiritsevästi kolmatta kuukautta putkeen, kotitekoinen kombucha vaihtui The Good Guyseihin pysyvästi.

 

 

Kombucha & tonicin lisäksi testasimme Instagramin puolella myös raikasta ja omenaista Kombucha spritzeriä. Julkaisemme testailun tulokset 9.1. IG-feedissämme ja heitä samalla seurantaan @thegoodguys_kombucha!

Ota yhteyttä!