Vastaisku yksinäisyydelle

DARRAVAPAAN TARINA

Darravapaan tarina on yhteinen vastaisku sille yksinäisyydelle, jota Katri ja Laura kokivat lopettaessaan alkoholin juomisen. Tavoitteenamme on rikkoa stigmaa raittiuden ympäriltä, jotta meistä jokaisella olisi enemmän tilaa hengittää.

Mikä darravapaa?

ALKOHOLITON YHTEISÖ JA MEDIA

Darravapaa on monikanavainen media, jossa puhumme alkoholittomuudesta ja kyseenalaistamme kulttuurimme alkoholinormatiivisuutta.

Moni nuori aikuinen kertoo avoimesti olevansa sober curious, eli suhtautuvansa raittiuteen uteliaalla mielenkiinnolla. Raivoraittiin sanoman sijaan sober curiosity ja Darravapaa tarjoavat enemmän mahdollisuuksia oman alkoholisuhteensa ja juomistottumuksiensa tarkasteluun ja kyseenalaistamiseen.


Darravapaan takana on kaksi alkoholin kokonaan elämästään heivannutta raitistelijaa: Katri ja Laura.

Meitä kiinnostaa

+ alkoholikeskeisen kulttuurimme kyseenalaistaminen

+ rohkeat kannanotot yhdenvertaisemman yhteiskunnan puolesta

+ vertaistuen lisääminen ja stigmojen rikkominen

+ sosiaalisesti ja ympäristöllisesti vastuulliset tuotteet ja palvelut

+ alkoholittoman juhlakulttuurin normalisoiminen

+ kaikki herkulliset alkoholivapaat vaihtoehdot kolmosoluen tilalle

Meitä ei kiinnosta

– kieltolaki

– kännimokat

– vanhoihin normeihin ja haitallisiin stereotypioihin pohjaava läppä

– syrjintä ja vihapuhe missään sen muodoista

Mistä kaikki alkoi?

TARINA

Darravapaan tarina alkoi Instagramissa. Keväällä 2020 Laura ja Katri juttelivat samassa ryhmächätissä alkoholittomasta elämästä ja sen tuomista haasteista: miten oma identiteetti on muuttunut lopetettuaan juomisen, oliko lopettamispäätöksen jälkeen yksinäistä ja miten alkoholinormatiivista yhteiskuntaamme voi ravistella.

Aiheet olivat molempien mielestä niin kiinnostavia, että niitä oli puitava brunssin äärellä – ilman skumppatarjoilua. Heti ensitapaamisen jälkeen molemmilla oli sellainen fiilis, että he eivät voi olla ainoita näitä asioita pohtivia ja näitä kysymyksiä tulee nostaa myös valokeilaan yleisemmin, sillä stigmat ja tabut kasvavat varjoissa.

Maaliskuun viimeisenä päivänä 2021 starttasi Instagram-tili Darravapaa, josta kasvoi nopeasti Suomen tavoittavin alkoholittomuutta käsittelevä somekanava.

DARRAVAPAA MEDIASSA

Markkinointitoimisto PING Helsinki ja Meltwater palkitsivat kesäkuussa 2021 Darravapaan Vuoden Tsemppari -palkinnolla: vaikuttajana, joka on tuonut iloa ympärilleen, jakanut positiivista fiilistä, ja kannustanut meitä kaikkia tsemppaamaan pandemian aikana.


Marraskuussa 2021 Raittiuden Ystävät palkitsi Darravapaan Vuoden raittiusteko -tunnustuksella nuoret tavoittavasta ja päihdekulttuurin rohkeasti kyseenalaistavasta toiminnasta.


Lokakuussa 2021 alkoi Darravapaana-podcast Yle Areenassa.

 

Maaliskuussa 2022 Darravapaana-podcast palkittiin vuoden podcastina Audioland-awardseissa Kasvu, hyvinvointi ja terveys -kategoriassa. Lisäksi olimme ehdolla kolmen parhaan joukossa vuoden tulokkaaksi.

Yrityksille, yhteisöille ja medialle

YHTEISTYÖ DARRAVAPAAN KANSSA


Haluamme vaikuttaa ympäristöömme ja yhteiskuntaamme positiivisesti. Teemme luovia, asiakaslähtöisesti räätälöityjä sisältöjä sosiaaliseen mediaan ja koulutamme niin alkoholisensitiivisyydestä kuin arvopohjaisesta sosiaalisen median vaikuttamisesta.

OLLAAN YHTEYDESSÄ!

Mediayhteydenotot joko maililla tai suoraa soittoa Lauralle